Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den på en annan utan att ett par droppar faller på oss själva.

Alla inlägg under mars 2010

Av Lindah - 7 mars 2010 22:11

Sitter än en gång på mitt lilla rum, i min lilla säng & lyssnar på musik. Det är nog bland de saker jag gör oftast, sitter i mitt rum, med lamporna släkta & bara lyssnar på musik & tänker. Det är skönt att vara ensam & verkligen får tänka för sig själv i sin ensamhet också faktiskt.
Det är iaf något som är typiskt mig..


Just nu funderar jag över hur tiden kan ta så mycket ifrån en.. Jag menar, med tiden förlorar man folk, man förlorar kontakter med folk, man förlorar folk ifrån ens familj/släkt, husdjur, ägodelar, allt möjligt. & det är tiden som tar avstånden allt längebort ifrån det vi verkligen längtar efter, det är tiden som gör att vi räknar hur länge sedan det var sen just det hände..
Det är tiden som avgör hur stort hålet är i oss, det är vi som fyller det hålet med saknad, kärlek & alla andra känslor vi känner över det.
Tiden gräver djupet, vi bara lägger dit våra känslor & begravar det djupt inom oss tills vi blir någon annans fyllnad.


Tänk ändå hur mycket man gjort, som man ångrar, eller vill göra igen. Tänk alla skratten man har delat med folk man känner, blandat med folk man inte ens visste fanns..
Jag kan inte mer än le när jag tänker på hur mycket jag varit med om, & ändå är jag bara 19 år. Jag slår vad om att det finns personer som är yngre än mig som varit med om så mycket mera, men det stuntar jag i nu. För det jag har varit med om, det har skapat mitt liv & mig till den jag är idag. Utan allting hade jag inte varit samma person, jag kanske då hade varit raka motsatsen till vad jag nu är idag? Vad vet jag ? (:


Sen finns det helt klart några bitar ur ens liv som man inte är helt lika glada över.. Som när vännerna vände ryggen till & försvann, när jag lämnade några vänner som jag idag saknar, när man glider ifrån någon som betyder mer än allt...
Men det är sånt man kan fixa till, mer eller mindre?
Ibland undrar jag hur allting skulle varit om ingenting hade hänt, inga vänner hade sagt hejdå, jag hade inte lämnat någon vänn, hade inte heller glidit ifrån någon.
Hur skulle allting se ut då?


Det är sjukt vad alla småsaker i livet ändå spelar stor roll.. Hade jag inte gått den stigen jag nu valt att gå, så skulle jag & mitt liv kunna se helt totalt annorlunda ut.
Det är något som skrämmer mig, att varje minsta lilla beslut har en sån stor inverkan i ens liv ändå...



& Sen är det så många saker jag inte förstår mig på, som jag nästan kan bli helt gråhårig på, sånna saker som verkligen kan ta kål på mig..
En av de sakerna är hur man kan knäppa ett kort & sedan få det på bild sen .
Kunna filma & sedan se det på film.
Kunna filma & sedan visa det på TV.
Kunna ringa upp en människa vart du vill i världen & sedan prata med den som om den vore 1 meter ifrån dig , max!

Datorer, hur allting kan visas & synas på en sånhär liten sak...
Musik, hur det kan spelas in & få det ljud som det får, & sedan kunna spelas upp med hjälp av en CD skiva ?!

Sen finns det en massa mera saker på min lista som jag inte heller förstår mig på, men jag är glad att någon annan har förstått sig på det, så att allting fungerar som det ska när jag håller på med något av det ! (:


NU ska jag inte skriva mera för tillfället.
Tjing tjing!

Av Lindah - 7 mars 2010 18:10

Bollnäs gjorde en klockren seger idag emot Sandviken!

Hur klockren som hellst! Bollnäs spelade så jävla bra, helt kanon!

Bollnäs vann med 8 - 2, hur underbart är inte det då?


Nu återstår det bara att se hur de andra fyra matcherna går, jag kan inte mer än att hålla mina orange & blåa tummar så hårt jag kan & heja på Bollnäs & Hoppas på att dem fortsätter att vinna matcher!


Bollnäs har iår verkligen visat att dem är ett bra lag, & Edsbyn har verkligen visat att deras tid är över. Vilket gör mig glad.
För allt snack om guldbyn har fått mig att må illa, så nu kanske jag slipper höra det snacket? För nu är iaf inte By'borna så stor i munnen längre (;


Nu står vi Bollnäs fans med huvudet högt & hejar stolt på vårat Orange & Blåa lag, vi håller helhjärtat på dem & sviker dem nu inte.
Bollnäs gif är dom bästa, heja heja heja Bollnäs! :D


 

Av Lindah - 6 mars 2010 00:11

Vad är det med dagens ungdomar & kläder egentligen? Har varit & Nattvandrat idag med KRIS. Jag tror inte att "dagens ungdom" har förstått att det är vinter med minusgrader ute... Det ser då verkligen inte ut som det när man kollar på vad alla tjejer har på sig..

De flesta tjejerna hade kortkort som slutade precis under skinkorna, hade dem inte kortkort så hade dem mini-shorts, sen väldigt urringade linnen..
Varför ska dem ha så små kläder? Jag tycker inte att det är snyggt & har heller aldrig tyckt så. Varför kan dem inte acceptera att nu är det vinter, nu skall man ha kläderna på sig, inte ta av sig dem..


Jag såg även en tjej som dansade på stången, hon hade då minimala mini-shorts, sen hade hon dragit upp hennes linne så hon visade hela magen. Det såg ut som att hon stod i trosor & sport bh, & hon kan inte ha varit med än 15 år...

Tycker hon att det är snyggt, eller gör hon så för att få killarnas uppmärksamhet?


Sånt här får mig verkligen att fundera på om det är samhället som ger alla tjejer dessa idéer att allting ska vara så minimalt som möjligt, eller är det dem själva?

Enligt mig är det tyvärr samhället som ger flickor dessa idéer. Jag menar, bläddrar man i en tidning så står det först - Var nöjd med den du är! Sen på andra sidan så är det en miljon bantningstips.. Hur går det ihop för det första?

Sen om man kollar på alla bilder av tjejer i tidningarna så är dom halvnakna & har minimala kläder.


Ändå undrar samhället varför tjejer har dessa ideal som dem har, men det är samhället som inspirerar till dom, tyvärr!...

Av Lindah - 5 mars 2010 17:45

Sitter & lyssnar på musik som jag nästan hade glömt bort, sjukt vad mycket musik det var man lyssnade på förut, men som man har glömt lite.. Skönt att man kommer på den musiken sen iaf, jag menar det är ju sjukt bra musik! (:


Idag har jag haft praktik som vanligt, har varit en skön dag. Något EKG på morgon, sen vandrade jag till provtagningen & tog lite prover. Gick hur bra som hellst nästan (:
Blev lite stolt när jag träffade rätt första gången på en person som var väldigt svårstucken, synd bara att det inte gick att fylla hela röret, så fick fråga Carina om hjälp så fick vi ta ett nytt rör. Men jag klarade iaf att få blod i det första. Lite stolt måste jag säga att jag är trotts att det inte gick helt bra (:

Den personen var jätte trevlig !


Sen stack jag en tant som frågade om blodet verkligen var den där färgen & allting, har hon aldrig blött förut? Men hon hade dock inte varit på sjukhus & blivit stucken såhär förut, så inte vet jag om hon aldrig tidigare tänkt på blodets färg?
Hur som hellst så gick det bra & hon frågade en massa om hennes blod, lite roligt faktiskt (:


Idag har det varit finväder också, hur skönt är inte det så? Solen har värmt på så det har varit helt underbart idag måste jag säga! Skönt att man slutade strax efter ett.. Nog för att jag inte har varit ute så mycket idag, men man blir iaf glad av att se solen lysa en massa iaf! De är upppiggande på någotvis liksom.


Jag är besviken på dig! Hur kunde du göra någonting sånt? Tänkte du inte alls på hur illa det kunde ha gått eller någonting alls?
Hur dum får man bli?! Med din ålder så tycker jag att man borde tänka jävligt mycket längre!
Jag blev inte lite besviken på dig, alltså hur fan i helvete kunde du göra någonting så dumt? Var det ingenting alls i dig som sa att du itne borde göra det?

Ursäkta mig, men just nu är du helt jävla idiotförklarad, jag tycker att du har IQ badanka! Just precis ingen IQ alls, fyfan...
Du vet bättre, du borde göra bättre, du borde växa upp, du borde inse att även fast du har problem så kan du inte dränka dem.
Skärp dig & tänk till ett antal gånger innan du gör någonting, för annars slutar det bara i ren idioti för din del & tyvärr har vi fått det bevisat..

... Hoppas du lär dig någonting av det du gjort, annars gör du väl om det & det går 1000000000 gånger värre?!...


Nej nu ska jag fortsätta lyssna på min musik & må bra, ursäkta att jag var sur en sväng, men blir bara irriterad på folk som väljer att inte växa upp...


Tjingtjing!

-

Av Lindah - 4 mars 2010 00:00

              


- Ibland är det skönt att få va galen

Av Lindah - 3 mars 2010 22:41

Jag försökte skriva nåonting nyss, någonting som verkligen betyder mycket för mig, men det gick inte.
Jag kom precis på att den stabila punkten lämnade mig, varför skall då jag stå kvar & vänta på att få vandra där breve någon på stigen igen, varför ska jag vänta när det inte var jag som lämnade?
Hade jag lämnat så hade jag förstått, kanske ångrat, men nu var det inte jag.
Det var någon annan, någon som släppte taget & gick utan att ens förklara.
Kanske det är värst, eller är det värsta alla tankar som du glömde?

jag vet inte, men jag vet att det betydelsefulla jag tänkte skriva om, inte fungerar med dagens verklighet, tyvärr..
Det är jag ledsen över, för det betydelsefulla är någonting jag behöver, någonting halva min värld kretsade runt...
Men livet kan inte alltid vara precis som man vill, eller hur?


Man har uppförsbackar & sedan en nedförbacke, sen är det plant, med sikt rakt framåt.
Det är så livet fungerar, om vi inte hade motgångar & framgångar så skulle vi inte heller ha alla dessa känslor vi har.
Men efter ovädret kommer solsken, eller hur ?:)


 

Av Lindah - 3 mars 2010 21:21

Kanske man ska bli Röntgensköterska? De verkar superkul faktiskt!
En av de få sakerna som jag verkligen tyckt ha varit riktigt roligt på sjukhuset, nog för att allting har varit roligt, men det var nog det som mest har intresserat mig hittils.

Jag tyckte iaf att det var jätte roligt & super intressant faktiskt, hade jag nog aldrig trott.. Förväntade mig mer eller mindre på att det skulle vara lite halvtråkigt faktiskt, men det var verkligen roligt, jag tyckte det var väldigt intressant & "spännande". Skulle gärna vara där en till dag, eller varför inte ha en praktik där i 5 veckor ? haha :)

Något att fundera på, men är det någonting det lutar mot nu så är det faktiskt röntgensköterska, som det känns nu iaf.


Inatt hade jag en konstig dröm, tänker inte berätta den, för den var både personlig, opersonlig, rörande & lite halvjobbig..

Jag tycker inte om såna drömmar, det är en sak att drömma en marddröm & vakna kallsvettig i panik, det går över..
..Men drömmer man något sånthär så sitter det kvar i huvudet, man liksom börjar fundera & reflektera över det. Sånt som sitter kvar lite liksom, men men..


Idag har jag varit trött som en gnu efter praktiken iaf, kanske för att jag var så aktiv, nyfiken & frågvis idag. Frågade alla frågor som jag kom på. Skönt att dem som jobbade där var duktiga på att berätta vad dem höll på med, så medans dom pratade om apparaterna & så, så behövde jag inte ens fråga en massa saker, för dom berättade allting så tydligt & bra.
kanon personal där alltså !

Efter praktiken vandrade jag till KRIs, slängde mig i soffan där & sov en stund. Skönt skönt.

När jag vaknade så var det dax för möte, det gick bra & vi fick en massa punkter gjorda, duktiga vi är alltså! (:


Sen var det bara vandra hem å äta lite, kom hem vid åtta så var lagomt hungrig faktiskt. Smakade gott med taccos :)


Just nu så lyssnar jag på musik, ska väl snart tvätta håret en sväng innan jag ska sova hade jag tänkt. Så slipper jag göra det imorgonbitti, det orkar jag verkligen inte göra (:


Tjingtjing!

Ovido - Quiz & Flashcards