Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den på en annan utan att ett par droppar faller på oss själva.

Alla inlägg under maj 2010

Av Lindah - 14 maj 2010 00:17

Igår vid den här tiden skrev jag ett långt & irriterat inlägg om hur förbannad jag var på mänskligheten & andra saker, "lyckligtvis" så dampade internet när jag skulle spara det, så hela inlägget försvann för mig, kanske var lika bra det eftersom jag bara klagade en massa i hela inlägget & använde mig av en hel rad olika svordomar...

Jag måset erkänna att nog för att det nog var tur att det inte blev publierat så tycker jag ändock att det var lite synd faktiskt...

haha, men men .


Sitter vaken längst av alla hemma nu, snodde mammas dator en sväng för den var på, just nu sitter jag & kollar ut på en blöt gata med en massa vattenpölar, gatulysen som lyser upp, bilar som står parkerade intill husen, hus som varenda lampa är släckta i förutom lampan vid ytterdörren, det ser ganska övergivet ut, men jag antar att det är därför jag gillar natten.
För att det är inte många vakna, det är inte full fart, utan just nu, är det bara jag som är vaken & iaktar allting som "sover", det ser precis ut som att någon har tryckt på pause knappen, men jag gömde mig, så allting annat är på hold, men jag är fortfarande på play..
jag antar att det är just det som är det charmiga med nätterna...

Nu ska jag slänga mig i min säng & fortsätta att fundera en massvis.


Tjigtjing / L

Av Lindah - 10 maj 2010 23:13

Det är inte så speciellt ofta jag känner att jag måste krama mamma bara för att, men nu innan jag gick ner kände jag att jag var tvungen att få lite närhet av min mamma.
Dels för att jag vela ha en kram av henne, & dels för att hon är en trygghet hos mig, så jag passade på att krama henne, lägga mitt huvud på hennes axel & beklaga mig över min handled, över att jag inte orkade med den längre.
Jag vet mycket väl att man mamma inte alls kan göra mycket alls åt den, faktum är att hon inte kan göra någonting alls åt de, det vet jag.
Men ibland känns det bara bra att beklaga sig över någonting för sin mor, för man vet att hon är förstående även fast hon inte alls kan förstå hur jag känner över min handled så försöker hon så gott hon kan..
Det är som hon sa på sjukhuset när jag hade brytit den - kunde jag, så skulle jag byta plats med dig.
De kommer jag såväl ihåg att mamma sa då, för nästan sex år sen när jag kom in till Bollnäs sjukhus & skulle få sprutan i min handled för att bedöva min smärta, då sa mamma - Kunde jag, så skulle jag byta plats med dig.


En förälders kärlek & omtanke är bland det bästa man kan få :]


/ L

Av Lindah - 10 maj 2010 20:34

Okej, jag skrev nyss en jävla massa om hur mycket jag hatar folk, men sen ångrade jag mig. Varför ska ni läsa om det, nog för att jag inte namngav personer & så, men iaf, jag är på sånt humör idag som gör att jag irriterar mig på allting, spec folk som beter si fittigt som fan ...
Men that's me..



Idag har även varit en sån dag då jag har velat leta reda på närmsta cirkelsåg eller vinkelslip eller vafan som hellst & bara kapa av min jävla handled!!
Alltså hur jävla mycket ska man behöva ha ont & hur jävla ofta? Jag har tröttnat på det nu efter snart sex års problematik med den, jag har hela tiden trott att den ska bli bättre, för stundvis så är den helt okej.. Men nej, mitt hopp om det är faktiskt helt bortblåst, helt jävla bortblåst!
För skulle den ha blivit bra, så tycker jag att den borde ha blivit bättre inom en sex års tid?

Jag blir faktiskt sur på läkarna också som inte kan hitta felet, jag menar, hade dom hittat felet så hade det ju förhoppningsvis gått att lappa ihop på någon jävla vänster..

Men när dom inte vet vad som ska fixas så blir det svårt att åtgärda det - vilket gör mig lite besviken, arg & frustrerad.
För jag vill faktiskt inte leva mitt liv med min handled, jag orkar inte med den vissa dagar, jag är helt seriös när jag säger att vissa dagar så vill jag hugga av den, bara så att jag slipper den.
Sen skiter jag fullständigt i om jag får leva med bara min vänsterhand, men jag slipper i alla fall förmodligen smärtan ifrån min handled, vilket för mig skulle kännas underbart faktiskt ...

Men jag kan inte göra mera än att klaga för tillfället faktiskt, tyvärr, bara till att bita ihop & se glad ut, samt klaga lite emellanåt..


Just nu sitter jag ute på altan inlindad i en filt & fryser, ska nog vandra in mot värmen snart faktiskt, skulle vara skönt.
Men det är dock skönt att sitta här där man är ensam, det är lugnt & mysigt faktiskt.
Men men, sitter jag kvar här lär jag bli förkyld som en hök antar jag... Haha


Vafan ska man önska sig i studentpresent ?! Jag har ingen aning alls, folk undrar & jag undrar då fan lika mycket som dom... Jag har liksom ingen aning alls, jag är totalt förvirrad faktiskt, vilket suger lagomt mycket då.. men men..


Nej nu ska jag hitta på någonting vettigare att göra än att sitta här & ha tråkigt..

Vill iaf bara gratta Jennipher för hennes lillflicka, måste vara skönt att hon har pluppat ut nu:) Grattis !

Samt grattis på födelsedagen till Jennipher & min Lillasyster !


Tjingtjing/ L

Av Lindah - 8 maj 2010 21:23

Idag väckte Micke mig, lite förvånad jag blev, han skulle köra far min & några till ner till Mackmyra för att provsmaka deras fat..
Så då tyckte visst Micke att jag skulle säga hej till honom tidigt på morgon..

Men när han åkte så somnade jag om en liten stund, skönt skönt ! (:


Idag har jag inte gjort så mycket, suttit famför ett data spel i ca. 4 timmar (jag fastnade totalt...)

Sen har jag grattat lillasyster i förskott med familjen.


Just nu sitter jag här & väntar på Johnna, vi ska till Gävle & kika runt på Crusingen, rikigt mysigt. Hoppas att det är en massa bilar där, de skulle göra mig glader (:


Grattis Ella & Tobbe till lillbebisen! Han är så söt så ! Stort grattis till er!


Just nu håller jag tummarna för Jennipher, hon har åkt in på BB nu, hoppas allting går bra för dig & att bebben inte tar allt förlänge på sig :)


Tjingtjing / L

...

Av Lindah - 8 maj 2010 00:35

P e o p l e = S H I T

Av Lindah - 6 maj 2010 22:29

Vet ni att om man sms'ar, pratar i telefonen eller äter någonting när man kör så har man nästan lika bra kontroll över bilen som en rattfull person har?
Det är för att sms'ar/pratar man i telefonen så koncentrerar man sig inte på sin körning utan på allting annat runt omkring.
En alkohol påverkad person tänker inte heller på allting runt omkring, utan tänker endast på att komma dit personen vill.

När jag fick höra det så började jag fundera över varför personer då gör detta medans de kör bil?

Visst, man kan tycka att man är jätte duktig på det, men skulle det någon gång ske en olycka medans man kör så är det inte bara ens egna liv som står på spel, utan alla personer som är påvägen där du är - deras personers liv är precis lika mycket på spel som ditt eget..

Jag såg ett program igår där dem pratade om just detta, det var en tjej som alltid gjorde en massa olika saker när hon körde bil - sms'ade, pratade i telefonen, var inne på facebook i mobilen & hundra saker till. Hon tyckte att det inte skadade för att hon var duktig på det enligt henne.
Men i programmet så gästade en familj & berättade om att deras nio åriga dotter blev påkörd av en kvinna som sms'ade medans hon körde bil, & den kvinnan körde på deras dotter, endast några meter ifrån huset där dottern bodde.

Hon såg inte flickan som gick på sidan av vägen för hon var så inne i att knappa på sin mobil, hon märkte inte heller att bilen åkte mot sidan av vägen..
..Men det som skrämde mig mest var att kvinnan inte heller märkte att hon åkte in i flickan förens det dunkade till i hennes bil...


Jag tycker ni ska tänka er för med hur ni kör, för vart ni än är på vägarna så kan det komma plötsliga hinder som ni missar tack vare att ni håller på med annat..


Här kommer lite statistik ifrån - http://korkortonline.se/teori/olyckor/


Statistik över trafikolyckor

Antal döda: 300–450 per år (350 år 2009).

  • Svårt skadade: 4 000 per år (3 657 år 2008).
  • Lindrigt skadade: 26 000 per år (26 248 år 2008).
  • Ratfulla förare orsakar varje år 150 människors död.
  • 40 % av alla som dör i trafikolyckor är alkoholpåverkade.
  • 15 % av befolkningen står för 50 % av alla trafikolyckor, de så kallade ”olycksfåglarna”.
  • 40 % av alla som dödas i trafiken använder inte säkerhetsbälte.
  • 80 % av alla som dör i bilolyckor är män.
  • 100 oskyddade trafikanter dör varje år, 1 000 skadas svårt och 4 500 lindrigt.
  • 35 000 viltolyckor med större djur (exempelvis älgar) sker årligen.

Olika åldersgrupper

  • 18–19 år: Löper 5–6 gånger större risk att råka ut för en trafikolycka.
  • 45–54 år: Har bäst reaktionstid och är inblandade i minst antal olyckor.
  • 65–74 år: Är erfarna och anpassar körningen efter sina begränsningar (de undviker till exempel mörker och tät trafik).
  • 75+ år: Löper 5–6 gånger större risk att råka ut för en trafikolycka.

Nästa gång ni sätter er bakom ratten, tänk er då för, rätt va det är så kan det hända någonting för att ni inte varit observanta på vad som händer på vägarna.


tjingtjing / L

Av Lindah - 5 maj 2010 22:08

 


Slänger ut två bättre bilder på tatueringen ! En utan plasten & en med plasten. Hihi.
Det är alltid lika roligt att ta bort plasten & få se resultatet riktigt igen, de är helt jävla underbart ! (:

Me love it ! Så nu sitter mina andra älsklingar på kroppen. Hihi

& ni kanske undrar vad det står för?
Una Vica Una Occasio - Ett liv En möjlighet


Nej nu ska jag inte skriva mera, för jag har idé torka (jag är trött) 

Tjingtjing / L

Av Lindah - 5 maj 2010 17:46

Idag var jag i skolan som vanligt, ganska så rolig dag faktiskt. Inte speciellt mycket att göra utan vi har packat ryggsäckar & skrivit lite om allemansrätten, så det har varit en rolig dag med massa skratt & sånt. Kul kul!


Men enligt mig så gick dagen lite seg, för när man verkligen väntar på någonting som man verkligen vill, då står då fan tiden helt jävla förbaskat stilla... Men som tur var så blev klockan fyra (!) & jag blev då tatuerad.
Så just nu sitter jag hemma & har varit hemma i ca. en timme, är redan så väldigt nöjd med min tatuering trotts att jag är inlindad som en burkskinka eller nå...

...Så nu sitter jag här med två nytatuerade handleder & är väldigt väldigt nöjd med mig själv! hihi


Hoppas & håller tummarna nu ikväll för Emelie ikväll att allting går bra för henne på modevisningen (:


& Grattis till min kusin som fyller år idag, samt grattis till Annso som också fyller år idag! (:


För att jag är snäll så lägger jag upp en bild nu på tatueringen (;


(En väldigt dålig bild, men ni får en bättre när plasten är av) 

 Tjingtjing / L

Presentation


Linda Maria Jonsson är mitt fullständiga namn. Jag bor i en liten men mysig etta i Bollnäs. Jobbar inom vården - anställd som tim vikarie.
och här skriver jag allt som faller mig in, på gott och ont.
Enjoy

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards