Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den på en annan utan att ett par droppar faller på oss själva.

Alla inlägg under december 2009

Av Lindah - 15 december 2009 18:48

min dag har varit lite upp & ned idag tror jag, men har iaf lyckats jobba undan två stycken uppgifter, så jag är nöjd.
Men trött både i skolan & hemma har jag varit, somnade när jag kom hem å lindade in mig i filten i soffan, vaknade men förstod inte riktigt vad mamma pratade om när hon börja prata mat... Antar att jag måste ha drömmt något konstigt, eller så hade jag precis kommit in i den riktiga sömnen... Kände mig lite borta iaf, haha. Men så kan det vara.

Hoppas iaf på en bättre & piggare dag imorgon, det är jag värd tycker ja! hihi.
Sitter här & gäspar som en jag vet inte vad just nu..

Har suttit & kollat på både lägenheter & jobb utomlands, kanske är det ett alternativ efter studenten? Om man har den turen att få jobb & boende utomlands, hmm, låter då väldigt lockande. Få se & göra någonting annat, försvinna ifrån lilla Sverige & vidga mina vyer lite.
I mina öron låter det just nu som ren rama Hårdrock! Helt underbart med andra ord.. Haha!

Påtala om saker som är Hårdrock så faller snön ute nu som aldrig förr tror jag! Lilla jag trodde att det skulle vara gräsmatta ute hela vintern, men ack så fel jag hade! Nu är det väl strax under decimeten, om inte lite mer än decimetern snö ute. Vitt & fint är det iaf, helt underbart! Nu är det ju bara till att ta fram pulkan/stjärtlappen & åka som bara den ute i backarna. Awesome!


Just nu sitter jag & sjunger med min fina stämma nere på mitt rum, låter så fint så det nästan tåras i ögonen & håret liksom reser sig - gåshud eller vad det nu än heter..
Haha, tänk om man vore så bra på att sjunga så man själv får tårar i ögonen & duckskin, då skulle man iaf kunna säga att man är stolt över sig själv & sin sångröst! Haha, men fallet är ju inte så för mig, skulle kunna gråta av fulheten i min sångröst & få duckskin p.ga de ruskigt ostabila & gräsliga "tonerna" jag tar. Nästan helt underbart när man tänker på det faktiskt.
Men som tur är så lyssnar jag på vad folk kallar för - "Något som inte kan kallas för musik" & "Det där är musik för tondöva personer" samt, "Lyssnar man på sån där musik så är man dum i huvudet, för man hör inte vad dom sjunger, vem som hellst skulle kunna sunga i det bandet & dom tycker att det låter lika bra .."
Vilket jag då tycker är helt fel, för musiken är underbar, trummorna som slår är underbara, alla röster är helt fenomenala & brillianta!
Utan riktig hård musik skulle livet vara som en jävla Darin-skiva, helt jävla meningslöst...

HAHAHA ! Fatta vad jag skrattar nu åt mig själv -"Utan riktig hård musik skulle livet vara som en jävla Darin-Skiva - Helt jävla meningslöst"
Ibland kommer även jag på bra saker att vara stolt över, woohoo !

Av Lindah - 14 december 2009 22:59

Just nu känner jag mig som Bitterfittan Lindah Jonsson som bara klagar hela tiden,som bara är sur hela tiden..
Att sluta snusa är verkligen inte så enkelt som jag trodde att det var, som det kändes i början.
Det är ett rent jävla helvete & Tacka fan för att när man tror att nu är det entligen över, nu är längtan & begäret borta, woohoo ! Då får man humör svägningar som fan, hela kroppen skriker efter den lilla påse som plaseras under läppen, hela kroppen skriker efter någonting du försöker få bort ifrån din kropp, få bort begäret, få bort de dåliga vanorna, få bort alla underbara stunder med det godaste men dock det mest onödigaste som jag har i mitt liv..
Min lärare slutade för en jävla massa år sen, hon känner fortfarande suget av snus, kommer det vara så för mig så vet jag själv av att det inte komer fungera i längden. Att ha det suget i kroppen i en livstid är något som jag inte tänker lära mig att leva med, så är det bara.
För blir det så, då kommer jag verkligen att vara Bitterfittan Lindah på heltid, & det vill jag verkligen inte!
För det känns som om att jag gör alla sura i min omgivning när jag är sur, alla blir bara irriterad & förbannad på mig, så känns det. Sen om det är så eller inte har jag ingen aning om, jag kan bara utgå ifrån vad jag tycker...
Men nog om det, nu ska jag iaf försöka sova bort nattens skrik efter snus, får se hur bra/dåligt det går..
Godnatt godnatt :)

Av Lindah - 14 december 2009 22:05

 
Det händer inte allt för ofta att jag känner mig riktigt bra, att jag verkligen känner att självförtroendet bara sprudlar i kroppen, men idag var en sådan dag, så därför slänger jag upp ett dagsfärskt kort på mig & sitter här & bara ser glad ut eller nå.. haha.


I skolan idag så var jag & halva min klass på studievägledning, jag kan ju säga att efter den så fick jag en klump i magen, paniken kröp sig på mig, så nu sitter jag här med en klump i magen, miljoner tankar om vad som händer efter studenten (vilket jag inte har någon aning alls om) jag känner mig frustrerad, förvirrad & kass...
Alla andra verkade ha ett litet humm om vad som väntade dom, dom hade planer & drömmar, någon skulle försöka få jobb ett tag & sedan plugga t.ex sjuksköterska, eller så skulle någon plugga direkt efteråt..
Jag sitter här & har verkligen ingen aning alls vad jag ska göra...
jag har börjat tvivla på att söka jobb direkt efter, eftersom vi bor i Sverige där arbetslösheten just nu verkar vara vanligare än att få jobb..
Men om jag nu ska plugga vidare, vad ska jag då plugga, kommer jag ens orka att plugga vidare? De tvivlar jag skarpt på, för jag har varit skoltrött sen ungefärt sjuan & är det fortfarande.. Så om jag börjar plugga nu direkt efter, hur kommer då det att fungera, kommer det ens att fungera?!
Jag känner mig maktlös just nu, det är alldeles för kort tid kvar i skolan, & pressen på att växa upp bara ökar & ökar för varje dag som går.
Studenten kommer närmare, känns som att jag har miljoner oklara saker tills dess, känns som en alldeles för kort tid kvar med klassen, allting bara känns hemskt när man tänker på den korta tiden som är kvar i skolan, med den klass man älskar, känns som att det är alldeles för kort tid för att hinna klura ut vad det är jag verkligen vill göra...
Just nu känns det som att det vore värt som fan att bara sätta sig på et plan härifrån & inte komma hem förens om en månad eller någon vecka.. Bara för att få komma ifrån, koppla av & tänka på ställen där allting inte bara hoppar på en, näst intill attackerar & kväver än.


Just nu känns det som att allting med Balen, Skolan, Studenten & Framtidsplanerna kväver mig, hur kommer jag kunna andas imorgon om jag fortsätter att tänka såhär? Alla tankar kring allting bara kväver mig. Det är sånna hära gånger jag önskar att jag var liten igen & inte visste någoting alls om alla problem som kom smygandes när man började i tonåren. Jobb trodde man var det enklaste, det fick man nog direkt efter skolan, för det bara var så...
Att bara flyta runt & inte tänka alls finns inte i min värld just nu. Min härna går på högvarv & jag blir snart galen & ställer mig snart & bara skriker rakt ut för att rensa luften i mina lungor..


Studenten skulle kunna få vänta i ett år till, allting händer för fort för lilla mig, jag hinner inte med mig själv..

Av Lindah - 13 december 2009 21:45

Lördagen spenderades i Gävle med min storasyster, gick & handlade julklappar, fikade, hade det allmänt trevligt. Hittade vad jag sökte, men ångrar mig att jag inte köpte fulmössan jag hittade! Jag vill verkligen ha den nu när jag tänker efter, dumma dumma dumma mig som inte köpte den! Den var så ful att den blev helt underbar!... Men men, kanske jag ber Sandra köpa hem den åt mig så hon får penar av mig sen, vem vet, men jag tror det blir så faktiskt.. hihi.
Sen tog vi bussen hem till henne & Marcus, dom där två började att baka glöhöpper. Mums!
Sen lagade vi Taccos, efter maten så kom deras granne André över, vi spelade sällskapsspel till halv två eller halv tre.. Så noga kollade jag inte tiden, men trevligt som bara den var det. Det blev en liten snuskig version av Alfapet ett tag, men sen gick det inte med så många snuskiga ord till.. Haha kul var det iaf! Sen blev det Med Andra Ord, det är ju verkligen hur kul som hellst! Det var antingen André eller Marcus som skulle förklara Vardagsrum för Sandra, sa inte köket som vi sitter i nu, inte hallen, inte sovrummet, sen skrek Sandra - WC! hahaha! Vem skriker WC istället för Toalett? Hmm, inte vet jag någon annan än min syster, men roligt hade vi åt de! Haha. Sen avslutade vi med några rundor Sjuan & Neger å President.
Hade de verkligen trevligt & roligt, Pratade även med Sandra om sånt man inte pratar om med alla, känns skönt att ha en Storasyster som tycker lika & har sett saker ur mitt perspektiv som ingen av mina vänner har gjort.

På Söndagen var jag trött, låg på madressen nedanför TV'n & kollade på den innan dom skulle köra mig till station för att jag skulle ta tåget hem. Så Tack Sandra & marcus för en trevlig helg, har haft jätte kul! Måste göras om tycker jag :)


Juste! Glad Lucia eller nå på er alla, eller nå ..

Av Lindah - 12 december 2009 00:52

Jag vet inte vart du är, jag vet ingenting! Jag sitter & försöker klura ut hur det är, jag vill inte tro på det. För sånt händer inte mina vänner, nej nej!
Jag vet vart mina vänner är, dom är hemma hos sig/sina vänner, kanske på någon resa med familjen.
men vart är du, vart är du min vän?
Om det är sant, så vill jag ha en riktigt bra förklaring, har du klantat dig rejält, eller är det som dom säger?
Hur ska jag veta när jag inte kan fråga dig, när jag inte kan nå dig, när jag inte har kontakten med dig för att jag inte får tag på dig..
Jag blir arg, besviken, ledsen & tänker nej nej nej! Det är inte sant, inte min vän, mina vänner råkar inte ut för sånt, aldrig i livet!...
Men även jag vet att mina vänner inte är helt skyddad, även jag vet att mina vänner gör sånt som dom sedan ångrar.
Jag blir bara så förvirrad när jag hör så många olika saker, olika versioner, vem ska jag tro på, ska jag tro på någon, finns det någon mer än dig att tro på?
jag vet inte, men jag hoppas att det inte stämmer, annars vet jag inte vad jag tar mig till.
Snälla snälla snälla ...

Av Lindah - 11 december 2009 23:50

Idag har varit en av mina bra dagar, helt klart!
Igår somnade jag vid klockan ca. halv sju i fotöljen, vaknade vid nio, gick då & borstade tänder & gjorde mig klar för sängen, hoppade i säng, somnade vid en halv tio-tio, hur underbart som hellst!
Vaknade dock lite sent för att hinna upp ur sängen fort & göra klar mig för skolan imorse, halv åtta vaknade jag till ungefärt, men var på skolan en minut över åtta så helt sen var jag inte, bra!

Vi sjöng Lucia sånger & hade det bra, sen blev det kolla på Lucia firandet som skolan ordnat, Esteterna kan dom, bra som bara den var dom!
Sen blev det mer Lucia sång med klassen, fast jag var lat & låg på ett bord i skolan & sjöng lite halvhjärtat, sånt måste man också få göra ibland, hihi!

Sen hade vi PA vilket gick väldigt bra om man frågar mig, fick lite gjort, så nu jäklar är vi snart framme med kameran & filmar som några riktiga nördar! WOOHOO!

Sen efter skolan gick jag hem som vanligt, kollade på tv'n, tog det lugnt , pratade med föräldrarna mina & åt lite mat.
Sen begav jag mig till Emelie, var med hon & Mikaela, kollade på IDOL finalen, satt där helt spända & hoppades på Calle, tror ni att han vann eller? Nej just det, han kom tvåa - STOR BESVIKELSE!

Erik gråter som en liten bebis, han är inte mogen för det som Calle är, & Calle har verkligen utvecklats under den tiden han har varit på IDOL, så han förtjänade det hela mycket mera än vad lilla blonda fjoll Eric gjorde.. Känns lite som om att alla små fortisar kommer hata mig för att jag verkligen skrev det, men då får dom bli det, men thats how i feel. Hihi.

Men hade iaf en jätte trevlig & mysig kväll med Emelie & Mikaela, så det bockar & bugar jag för. Tur att jag inte stannade hemma & tråkade bara.


JUSTE! Sen idag så duschade vi Mack, lillhunden, eller jaa- hunden som höll mig vaken för att han hade kåtslag på Myra, Tiken i huset.. Haha!
Nu ska ni få se fulbilder på Mack! Stackarn, tänk om han förstod att dom kom upp här, oojoj..

Mack i Badkaret & ser lite allmänt söt ut & blöt är han då ! Hihi

  

Mamma tvättar Mack lite granna& sköjer av honom

     

Mack mack mack

 


Efter duschen blev det bus-hund!

 

   


Bilderna är inte dom bästa, & dom är oredigerade - Gillas inte! Får fixa det & slänga upp nya fräscha bilder sen. Hihi

Slänge ut en sötbild på mig & Mack med, bara för att visa att vi kan vara söta tillsammans också! haha

 

Av Lindah - 10 december 2009 09:17

Just nu sitter jag i skolan & är trött som bara den.. Jag sov med Mack som jag gör nu medans Myra löper..
Jag tror jag börjar ångra nu att jag sover med Mack. För nu har han verkligen börjat blivit en hund som vet vad han vill ha..
Som i natt, jag la mig i sängen för att sova, Mack börjar gny, jag bryr mig inte, försöker fortsätta att försöka sova.. Han hoppar upp i sängen och "kraffsar" mig i ansiktet, jag tar ner han ifrån sängen & säger nej, han hoppar upp lika fort igen, ställer fram tassarna på mitt huvud & börjar jucka på mitt huvud, jag blir sur, skriker nej & jag plockar ner honom ifrån sängen, försöker sova igen. Men han börjar gny & kraffsa runt i rummet istället.
Sen när jag äntligen typ somnat så hoppar han upp igen, kraffsar mig i ansiktet, samt jucka, flämtar som bara den gör han också.
Så dryg som han var inatt har han alrig varit, har inte ens märkt av honom innan, men nu när han känner av Myras dofter ännu mera så blir han verklilgen på & vet verkligen vad han vill ha..
Typiskt att jag skulle få sova med en kåt hund som vill ha tjejen som är på andra sidan mitt tak.. Ibland är det verkligen inte roligt att ha hund, vissa gånger är dom då billiga att köpa av mig.. Men man kan inte sluta älska dom små gofisarna, de bara går inte!
& mack är min lilla gohund, Myra min stora sötbebis! Hihi.
Men om Mack håller på lika inatt, så jag blir sömnlös en natt till, då tar jag hans koppel & binder fast han ute på bron eller nå, för jag orkar då inte med han en natt till med sånt beteende. Fyfan. Haha. Kåthund är inge roligt att sova med - jag lovar & vet! haha.


Idag har jag förmodligen bild, hur kul som hellst! För bild tycker jag är roligt, nog för att jag inte alls är någon konstnär så är det roligt att göra någonting annat istället för att tråka sig med vanliga lektioner. Rita & prata med trevligt folk - tummen upp på de!


Som sagt, idag är jag trött, känner mig allmänt seg - men de är inte konstigt när maninte har fått sova något..
& jag är fortfarande sur över att Bollnäs förlorade emot Byn igår, jag menar det är byn! Dom ska inte få vinna matcher, förlora är något dom borde få göra på heltid tycker jag.. (jaa jag har någonting emot dom, men vem har inte det?)


Om jag orkar när jag kommer hem idag så blir det nog städa rummet en sväng. De skulle behövas, & det skulle göra mina föräldrar glada antar jag..

Nu är det lektion,m haddå !

?

Av Lindah - 9 december 2009 07:15

?

   

Vart tog du vägen, varför dyker du upp nu?
Att fortfarande vara arg hjälper inte, jag vet.

Men att fortfarande inte veta varför, det stör mig.

Kanske jag inte skulle bry mig alls längre, kanske de vore de bästa ?

Presentation


Linda Maria Jonsson är mitt fullständiga namn. Jag bor i en liten men mysig etta i Bollnäs. Jobbar inom vården - anställd som tim vikarie.
och här skriver jag allt som faller mig in, på gott och ont.
Enjoy

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards