Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den på en annan utan att ett par droppar faller på oss själva.

Alla inlägg under januari 2010

Av Lindah - 11 januari 2010 22:14

 


- Dessa tre böcker köpte jag i lördags.
Har läst ut bilden av Pappa, måste säga att den var ritkigt bra, den rekomenderar jag. Handlar om några flickor som blir våldtagen av sin egen pappa, han säljer sedan sina barn till sina alkoholiserade vänner för sprit & knark. Han misshandlar även mamman.
Boken är bra & läsvärd! Vill någon låna den så är det bara säga till!


Har precis börjat på Star nu, så kan inte säga så mycket om den boken än.
Men den ska väl vara klar om ett litet tag hoppas jag. Ska nöta Bäcker & min gamla MP3 innan jag somnar tills alla dessa tre böcker är utlästa.
Sen efter dom böckerna har jag några fler hemma som jag ska läsa.
Har fått för mig att jag ska läsa böcker, gjorde de lite mera förut, när jag var något år yngre. De är faktiskt skönt att läsa, det är som en liten genväg till att inte existera för stunden, man liksom fastnar i boken & lever sig in i den helt!

... Eller iallafall jag & de är de jag tycker om med böcker. Dom förmedlar så många känslor (om dom är bra skrivna) & funderingar.

Idag var även första skoldagen på detta året, första skoldagen på min sista termin, sen är skolan slut, för gott! De känns hemskt att säga det så faktiskt. Jag & Emelie räknade även ut att det bara är ca. 22 veckor kvar tills det är sommarlov & studenten, eller ja, till studenten, det blir inget sommarlov i år, för nu är det upp till mig vad jag ska göra med sommaren...
Läskigt dedär!


Såklart idag så fick man reda på att det snart är nationella prov i svenska B också, fick gamalt Nationellt prov idag som vi ska jobba med i några veckor framöver... Kändes ju bra såhär första skoldagen å allt.. Men bara bita ihop p göra det man ska göra ..
Jag ska verkligen försöka jobba ihop bättre betyg i år så mycket som jag bara orkar! Har 6 VG'n nu, måste faktiskt säga att jag är riktigt stolt över mig som har det nu, med tanke på hur skoltrött jag har varit, så har jag gjort det jävligt bra. Har jag tur så kanske det blir något till? Vem vet, hoppas iallafall på det! (:


Jag har lite panik över skolan å allt just nu, De känns inte som att jag kommer hinna göra & få alla betyg som jag vill. Jag har lite kvar att göra, som Matten jobbar jag med efter skolan varje måndag i en timme, sen datorkunskapen har jag en enda sak kvar i, sen är det religionen, där har jag någon sak med. Så de ska jag hinna med i år & få betyg i. Känns lite stressande med tanke på att det inte är så mycket tid i skolan i år känns det som.. De är praktik, Lov, Bal & sedan studenten. Nej det är bara för mycket för mig i mitt huvud nu, kan inte planera mycket, allting går bara kors & tvärs genom mitt huvud...
.. Ska verkligen bli skönt att komma bort ifrån Bollnäs en stund sen, riktigt långt ifrån också, så jag verkligen hinner andas ut & få ny ork & ta nya tag. Låter så skönt så de finns inte.
Jag kan lova er att jag ska ligga där på stranden varje dag med en öl i min hand, sen bara skratta när jag tänker på hur alla har det här i Sverige, kallt å jävligt! 



Jag vet vad jag vill, jag ha det klart för mig. Jag kan offra lite för mig för att jag ska få det jag vill ha, de har jag redan klart för mig. Varje låt bara påminner mig om dig, det är så mycket som påminner om dig.. Jag blir galen! Jag vet vad jag vill, & jag vill göra någonting åt det, nu!...

Av Lindah - 10 januari 2010 21:25

Grattis Pappa som fyller 49 år idag !
Grattis Faster som fyller 49 år idag !
Grattis Mobrbor som fyller 41 idag !

GRATTIS ALLIHOPA, GRATTIS ! :D


 

Så bara för att pappsen fyller år så slänger jag upp en bild på min söta farsgubbe :D
GRATTIS PAPPI ! <3

Av Lindah - 9 januari 2010 00:40

 

Saknar man värmen, solen & de lite lättkläddare dagarna så ska man göra sommig. Man gör någonting åt saken.
Kännde mig sjukt sugen på att dra utomlands, så jag frågade runt lite om någon kunde tänka sig följa med denna lilla Lindah ut på äventyr här i världen under en vecka på det kommande lovet...
& självklart hittade jag en prick som vela följa med mig till varmare länder!
Så om allting går som planerat (som jag verkligen håller tummarna för - annars gråter jag en skvätt) så åker jag & Fridah utomlands en vecka, destination - okänd. Blir såklart en sista minuten resa, billigt & värt som fan!

Låter så underbart skönt att åka utomlands nu när det är närmare -30 grader ute! Så +29 hade ju inte alls varit fel atm liksom.
Nästan så jag har börjat fundera på att packa en väska nu redan, bara för att liksom... Haha, men smart som jag är så väntar jag, kommer nog bli packning dagen före i ren panik eller nå (om jag känner mig själv så kommer det bli så...)

Men men, hur underbart som hellst känns det att vara en bit på vägen att lämna ett kallt Sverige för en vecka faktiskt. Sweet Dude!
& åker man med Fridah så kan det inte bli mer än roligt som fan, en massa äventyr skratt & minst en miljon minnen att ha tills man blir senil ;)


Nog om det nu..
Imorgon (idag) ska vi fira pappa som egentligen fyller år på söndag, men storasyster kommer hem tills imorgon så fick bli så, lite enklare för alla, eftersom pappa åker på söndag till Norge som vanligt.
Synd att hans present vi skulle köpa tog slut, bev faktiskt lite väldigt ledsen i ögat när jag såg de, men men, man kan som sagt inte få allting man vill ha här i världen (:


Lindah har börjat med en ny inställning till allting har jag märkt. Jag är så mycket possitivare till de mesta tycker jag iaf. Sen vad andra tycker kanske är nå helt annat, men jag upplever faktiskt mig själv som mer possitiv till allt, känner mig lite gladare också, lite gladare, possitivare & mer full av liv eller nå... Haha, jag låter lite töntig, men men, that's how i feel. Men å andra sidan, jag är en tönt faktiskt, men de är så de ska vara :D

Nu ska jag hoppa i sängs, kanske jag drömmer nå sjukt igen, har börjat drömma världens konstigaste drömmer alltså.. Men men.

Nattinatti !

Av Lindah - 6 januari 2010 20:43

Tack du som kallar dig för min vän, tack så mycket, jag bockar & bugar i din ära.
Du är så fin i din krona full av skit, dina små undersåtar är så söta dom med, kollar blindt på dig & tror varje lögn du sprider.
Jag måste verkligen säga tack för all den vänskap du gett mig med lögner & de gånger du svikit mig, jag trodde på dina ord, kommer du ihåg? Varför skulle jag annars ha börjat prata om jag inte trodde dig?

Nu är du inte värd mina ord längre, att de skulle bli såhär igen, efter alla gånger så trodde jag att vi båda hade vuxit på oss, jag har gjort det, men tydligen inte du.
Eller var du tvungen, kände du dig så tvingad att du var tvungen att springa & säga allt, stoltsera med det du visste om mig, var det kanske så det var?

Hur det nu än var, så har jag insätt att jag aldrig mera kommer att säga dig något som jag bara vill säga till en enda person, för i slutändan så vet ändå fler personer det än bara du & jag.
Jag måste säga att jag tycker att det är synd, för jag litade verkligen på dig till 110% den kvällen, nykter eller onykter när jag sa det, jag litade på dig.
Du sa att du förstod, sen lovade du, enlig mig var lova att inte säga det till någon, men enlig dig var lova att springa & säga det till andra såfort som möjligt..


Du kan stoltsera hur mycket du vill med mitt liv, du vet ju en hel del om det, så varsågod, säg vad du vill, gör vad du vill, du håller ju ändå inte det du lovat.
Men allting du gör, de bevisar bara i hur mycket till liv du har & hur upptagen du är utav alla andras liv. Är mitt liv & alla andra dina vänners liv så mycket mera roligt att prata om, att bryta löften för, så fortsätt med de, gör det. Men tro inte att jag kommer säga saker om dig, jag har gett dig ett löfte till allt du sagt till mig & det håller jag, för mina föräldrar lärde mig innebörden utav löften redan när jag var liten, något dina verkat glömma..


Men tack för den vänskap & de år utav lögner med dig, jag uppskattar de innerligt, jag tycker du lika gärna kan berätta för mig om allting du sagt & till vilka du sagt det till, de är du nästan skyldig mig, tycker inte du det? Det gör mig ingenting om du skämms när du läser det här, de får du göra. Jag hoppas att jag var den sista människan som du bröt ett löfte till, tänk om, snälla, för din egen skull. Jag orkar inte med personer som dig, det är bortkasstad tid, tyvärr...

Av Lindah - 6 januari 2010 18:38

Jag har haft mycket kväll, natt & morgon att fundera på, & tänka sig vad min hjärna har gått på högvarv hela tiden, sen har jag nött en enda låt i flera miljoner timmar nu. Tror aldrig jag kommer tröttna på låten, har nött den längre förut, den är helt underbar helt enkelt, speciellt när man relaterar till den som jag gör, för mig är det inte bara en låt, utan en känsla & något som jag vill antar jag. Tänker på en enda människa gör jag också när jag tänker på låten, där av känslan & därav hoppet till det jag vill, att alltid bli ihåg kommen av den personen, att den alltid har en plats för mig i sitt hjärta, en plats som ingen kan ta ifrån mig.. För den personen ha en plats i mitt hjärta, på ett ställa där ingen kan komma åt de, där den alltid kommer att vara...


Så nu ska jag dela med er av mina funderingar, kanske bara blir en, får se hur mycket jag orkar att skriva just nu (:


Livet, allting som händer oss händer av en orsak, frågan är - Är det vi som är orsaken till att allting händer, eller är det någon annan som har makten över vårat liv, ungefärt som att vi skulle vara huvudrollen i en bok, Någon läser boken, följer huvudpersonens alla uppgångar & nedåtgångar, följer konversationer med huvudpersonens vänner, följer med huvudpersonen på stan, ja ni förstår? Är det så vårat liv är, Vi är huvudpersonerna i våran egen bok, som någon annan skrivit, vi är en färdig karaktär redan från födseln, vi har hela livet skrivet, vi håller i manuset, men vi får inte läsa det, vi kan endast backa tiden & läsa de kapitel i vårat liv som varit, men vi får inte läsa det som inte varit än.. Jag börjar nästan tro att det är så, alla känslor vi känner har redan blivit skrivna, vi vet precis vad vi ska göra när vi ska göra det, för att någon redan har bestämt det..
.. även jag vet att det låter konstigt & att det är helt omöjligt att bevisa sanningen i det eller inte..


Men om man inte har några tankar om hur livet är, vad tror man då att vi lever för? Tror dom då att vi människor lever endast för att födas & dö, de har jag iaf alltid tänkt förut, men när man verkligen tänker efter så är livet så mycket mera. Allting som händer runt omkring oss skapar oss, de formar våra känslor, tankar & beteende på både gott & ont. Kanske vi borde vara mer försiktiga om våra liv, vi har endast ett i taget, tyvärr har vi inte turen som katterna har, dom får nio liv på en gång i deras tass.. (Kanske är det för att vi ändå är försiktigare än katter, vi tar livet på mer allvar, eller så är det för att katten är ett djur som vi tar hand om & som vi kanske behöver?)


BAJS! Jag kan komma på så många olika teorier om hur livet är, om varför man lever & sedan dör, om varför allting händer oss när det händer. Kanske jag bara ska sluta tänka på det innan jag blir helt galen. Jag tror nog faktiskt att det är bäst.. Kanske jag borde välja en av alla miljoner teorier som jag har, eller de vore kanske tråkigt?
Men egentligen, vem fan är jag att komma på livets filosofi eller vad man nu än kallar det, alla tror på olika saker, men det måste ju därav finnas några grundställande & mer realistiska tankar om det än vad kanske jag har? Nej, nu är det slut tänkt på varför livet är som det är.


Huvudsaken är ju att jag har mitt eget liv i mina egna händer & formar mitt liv precis så som jag vill ha det. Det är jag som håller i modellleran nu & ska skapa fram ett fint, bra & hållfast liv till mig själv, som jag sedan kan dela med familjen, vännerna & framtiden. Så är det nog helt klart. Så nu tar vi en sak i taget, låter både vettigt & smart (:


Just nu sitter jag & tuggar på en godis, ska jag vara ärlig så har jag ätit några stycken nu, & allt jag får av det goda är ont i magen.. Slutade äta godis ett tag, eller ja, köpa hem en massa lösgodis själv, & de senaste gångerna som jag själv köpt en påse lösgodis & ätit av, så har jag fått ont i magen som bara den.. Kanske ett tecken på att godis inte är min grej längre? Hmm..


Men men, somnade ca. 12.30 idag, blev väckt av mamma 15.00, inte mycket till sömn, mer som en tupplur bara. Skönt att fått sovit lite iallafall. Väntar nu på att klockan ska bli ungefär tio/elva så jag kan bädda ner mig & sova på ritkgit tils imorgon, låter så skönt!


Nej nu ska jag sluta skriva för tillfället, ni måste vara uttråkade som fan om ni läser alltihopa -Sorry! haha

Av Lindah - 6 januari 2010 18:18


Just please, please, promise me that somewhere,
Dark and deep in your heart you'll keep a tiny place for me,

Where no one new can reach


 

Av Lindah - 6 januari 2010 09:08

Jag gissar på att John Blund har semester nu, kanske han firar jul, eller så har man bara lite lång ledigt at the moment...

..för jag har saknat min bra'a sömn som jag har börjat att få, i säkert en eller två månader har jag varit trött när jag ska, har sovit hur bra som helst, har varit underbart måste jag säga!

Men nu, de senaste tre fyra nätterna har jag inte sovit bra, har vaknat av & till, inatt har jag inte kunna sovit alls, så jag har varit vaken hela natten...

Vid tolvtiden på dan idag, har jag vart vaken i 24 timmar, spännande att se mitt humör för dagen...
..Märker jag att det blir allt för illa så går jag & köper mig godis (om det inte är allt för kallt ute) sen låser jag in mig på mitt rum & nöter min dator hela dagen. Låter som en bra plan om jag nu skulle få dåligt humör, för annars så kommer det nog verkligen att gå ut över alla som är i min närhet & jag tror inte att jag orkar med de faktiskt. Är trött på att bråka & skrika utan anledning..
Fast har man inte sovit så kanske man har en anledning?..


Jag tror det kanske blir en tupplur på dan, en timma eller så bara. Så att jag inte är allt för flokig idag.. Just nu ligger jag i sängen (vilket jag iofs gjort hela kvällen) har verkligen inte orkat resa på mig än. Skönt är det faktiskt att bara ligga i sängen, inte bry sig alls, bara ta det lugnt & må bra, tänka på allt man känner för, just nu trivs Lindah som fisken i vattnet! haha.


Gissa vad! För er som inte vet det så fyller jag år om inte alls länge, en månad & 14 dagar. Då blir jag 19 år... Fan,mitt sista år som tonåring, känns lite läskigt faktiskt. De känns som att åren har kommit allt för fort, förut var stor de ända man visste att man faktiskt vela bli, men nu vet man inte alls vad man vill bli, att bli stor lockar inte så mycket längre.. De är mer en värdsligsak nu bara, man vet att varje år så plusar man på året som gått så att man kan hålla koll på vilken dag & hur längesen det var man kom till världen.. Så kanske inte åldern har mer betydelse än så? Ibland undrar jag..
Men när man fyller 20 år, så är det inte bara en ålder, utan de är en biljett till vuxenlivet varesig man vill det eller inte.. Man kan inte göra så mycket åt det för man är inte längre under tio, man har varit tonåring, att fylla 20 är som att säga hejdå till sina barnår & år som just tonåring..
För nu är förhoppningsvis gymnasie tiden över, pluggar man inte vidare behöver man ett jobb, så samhället börjar ställa lite mer krav på en än innan..
Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om det, tror mest att det verkar skrämmande, iallafall som jag tycker för stunden nu..


Allting efter studenten handlar om att stå på egna fötter, klara sig själv, veta vad man vill göra med livet & skapa sin egen framtid. Stort ansvar man har på sina egna axlar, kommer man verkligen klara det lika bra som jag hoppas att jag gör? Kommer det att vara svårt eller lätt? Kommer mina vänner att klara livet innan jag gör det, har dom reservplaner? Vad gör man med allt, hur tar man sig an livet & klarar av det med elegans?

Jag antar att jag är som en typisk nybörjar student, har ingen aning om vad som händer & har miljoner frågor & funderingar över vad som kommer hända..
..Har även en tro om att det kan vara detta som förändrar hela mitt liv, mig & alla runt omkring mig. Kanske det är så?

De här tre åren på gymnasiet har bara sagt swish & sen försvunnit, jag har inte ens hunnit med att tänka ut en plan för mig själv hur allting ska se ut.. Ibland vill jag bara ha förmågan att spola tillbaka tiden, & sen ta god tid på mig att göra allt som jag gjort, verkigen se allting ifrån en annan sida, samt verkligen suga in alla minnen, skratt & tårar som jag delat med mina klasskompisar & lärare.
Även fast jag avskytt skolan,så kan jag inte ha avskytt min klass.. så är det bara..


Nej, nu ska jag forsätta lägga huvudet på kudden & försöka fundera ut en hel massa saker. Skriver i bloggen senare idag en sväng, & berättar allt möjligt för er som vanligt :)

Av Lindah - 5 januari 2010 18:30

GRATTIS ÄLSKLING !!

     

idag är det din dag hela dagen, så grattis !

Presentation


Linda Maria Jonsson är mitt fullständiga namn. Jag bor i en liten men mysig etta i Bollnäs. Jobbar inom vården - anställd som tim vikarie.
och här skriver jag allt som faller mig in, på gott och ont.
Enjoy

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards